OM BAMBUKALSONGER


MJUKHET

Bambukalsongernas fibrer har en naturligt jämn och rund struktur vilket gör tyget mjukare än bomull och linne. Mjukheten jämförs ofta med den hos silke och kashmir. Bambukalsonger behöver inte mycket tvättmedel och blir dessutom mjukare för varje tvätt.

TERMOREGLERANDE

Bambukalsonger andas bättre och anpassar sig till kroppstemperaturen tack vare de miljontals mikroluckor som finns i fibrerna. De termoreglerande egenskaperna håller dig varm i kalla klimat och sval i varma klimat.

ANTIBAKTERIELL

Substansen bambu kun är ett naturligt antibakteriellt ämne som finns i bambuns celler. Forskning har visat att 70% av de bakterier som försöker växa i bambutyg är inte i stånd att överleva pga. bambu kun. Detta har lett till att bambun ökat i popularitet som det hälsosammare tyget.

ODÖRRESISTENT

Det naturligt biologiska ämnet bambu kun hämmar luktproducerande bakterier från att växa och sprida sig i kalsongerna. Bambuns termoreglerande egenskaper reglerar kroppstemperaturen och leder samtidigt bort fukt vilket gör att tyget förblir fräscht och mer hygieniskt.

ABSORBERANDE

Bambukalsonger är högabsorberande och har en hög andningsförmåga. Det leder bort vatten från huden tre till fyra gånger snabbare än bomull. Det mjuka och jämna tyget låter huden andas samtidigt som det håller den torr och fräsch.